רשלנות של קופ"ח כללית והמרכז הרפואי דקל במהלך הריון הוביל להולדת תינוק הסובל מתסמונת דאון – אחת התסמונות נפוצה באוכלוסיה ומהווה גורם ראשון בשכיחותו לפיגור שכלי.
משרדנו הגיש לאחרונה תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון כנגד קופ"ח כללית והמרכז הרפואי דקל, בגין רשלנותם לביצוע בדיקת שקיפות עורפית וסקירה מורחבת במהלך הריון.
הרופאים אשר טיפלו ועקבו אחר הריונה של האם, לא יידעו את התובעים בדבר הצורך לבצע בדיקות סונר לשקיפות עורפית בטרימסטר הראשון להריון, וכן לא הביאו לידיעתם את הצורך בקיום סקירת מערכות מורחבת.
נהלי משרד הבריאות משנת 2001 מציינים את חובתם של הרופאים ליידע את האישה ההרה על קיום בדיקת אולטרא סאונד במימון עצמי לשקיפות עורפית בשבועות 11-14 להריון. בדיקה זו הייתה יכולה להביא לאבחון תסמונת הדאון כבר בהריון, אך כאמור לא הוצעה ולא בוצעה והיילוד נולד עם תסמונת דאון.
הלכה למעשה הצוות הרפואי לא עמד בחובתו למסור את מלוא הנתונים שהיה עליהם למסור למשפחה בדבר הבדיקות האפשריות והחשיבות למועדי הבדיקות, ובכך מנעו מההורים את האפשרות לשקול את הפסקת ההריון.
רופא מומחה בתחום הגניקולוגיה והמיילדות, אשר חוות דעתו צורפה לכתב התביעה, קבע כי אין ספק לאור התוצאה המרה של הולדת ילוד עם תסמונת דאון, כי המערכת הרפואית והסיעודית שטיפלה במיילדת כשלה במשימתה. הסיבה לכישלון נבעה מאי מתן הסבר ומאי הפנייתה של האם לבדיקות הסקר של השליש הראשון (בדיקת דם) ובדיקת השקיפות העורפית, מאי מתן הסבר על היכולת להרחיב את הסקר המשולש למרובע, ומאי מתן הסבר על האפשרות לבצע סקירת מערכות מורחבת.