לאחרונה התפרסם מאמרם של השותפים – ד"ר רובינשטיין ושמואל יקירביץ, עם עורכות הדין מיכל רובינשטיין ואירנה דולינגר, ממשרדנו, בענין – "פתיחת נתיב אויר חסום בצוואר קדמי – תיאור מקרי "בל יקרו".

המאמר התפרסם בגליון מרץ 2022 של ירחון ההסתדרות הרפואית – "הרפואה".

בין היתר, ניתן למצוא במאמר פירוט מרתק וחשוב של מקרים שטופלו על ידי משרדנו במהלך השנים הקשורים לטיפול בנתיב אויר חסום בצוואר הקדמי, ואשר הובילו להגשת תביעות ולשינוי פרוטוקולים ונהלים ברפואה בנושא זה.

במאמר הודגש כי – "מקרי תביעות רשלנות רפואית, בין אם הוכחו ובין אם לאו, הם חומר לימוד חשוב במעלה הראשונה לצוות הרפואי והסיעודי במטרה למנוע מקרים העוסקים בדימום בצוואר הקדמי שגרם ללחץ ישיר על קנה הנשימה וכתוצאה לחנק של החולים. חולה אחד נפטר והשניים האחרים נותרו עם נזק מוחי חמור. לדעתם של מומחים אליהם פנינו, פעילות נכונה של אנשי הצוות הרפואי בפתיחת נתיב האוויר הייתה מותירה את השלושה ללא נזק. בשלושת המקרים הוגשו תביעות לבית המשפט. מטרת התיאור של "אירועי בל יקרו" אלו, היא הגברת החשיבות והמודעות לחשד בדימום בצוואר במקרים של תלונות על קושי בנשימה או בבליעה לאחר ניתוח בצוואר, הן כתזכורת למנתחים הבכירים שכבר חוו סיבוכים וכן "לטובת" הצוות הסיעודי ודור הרופאים הצעיר הנמצא בחזית הרפואה, במחלקה לרפואה דחופה או במחלקות האשפוז".

לקריאת המאמר המלא >> פתיחת נתיב אוויר חסום בצוואר הקדמי

לתקציר המאמר בירחון "הרפואה" 

 

מאמרים קשורים